Суперсерии - метод за напомпване

Споделяне

Какво представлява суперсериите?

Суперсериите е последователно изпълнение на две упражнения, натоварващи преди всичко антагонистично разположени мускулни групи най-често на крайниците. - Той довежда до повишаване на работоспособността след настъпила вече умора в натоварените мускулни групи, активизирайки техните мускулни антагонисти. Подходящи най-много за края на Основния началото на състезателния период.

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

"Активна почивка"

Суперсериите са известни с "активната почивка". Както точно е "активна почивка". Когато ние натоварваме примерно мускула сгавач (бицепс) се изпраща импулс до разгавача да се разтегля, като същевременно по този начин се възстановява.

1. Традиционни суперсерии

Суперсерията е съставена от две упражнения, натоварващи антагонистично разположени мускулни групи в една става или в двуставна мускулна система - гръдни и гръбни мускули

2. Комбинирани суперсерии

суперсерията се състои от две упражнения, които нямат антагонистичен характер, но и не натоварват една и съща мускулна група. Например "повигане на дъмбели и коремна преса".

*При традиционните варианти се постига масивно кръвонапълване, известно като "напомпване", което не е така характерно за комбинираните суперсерии.

*Суперсериите се изпълняват почти винаги чрез пълна амплитуда на движението.

*Те поддържат и увеличават гъвкавостта на ставите и еластичността на мускулите.

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари