Страхил Иванов

Здравейте,

Казвам се Страхил Иванов, фитнес треньор и консултант по хранене. Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Моята мисия? Да трансформирам тялото Ви  и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи.

Но целта пред мен е да изстрелям фитнес бранда си до следващото ниво. Защо? Защото според мен във фитнес обществото в България цари хаос. Вие, широката публика, имате немалко въпроси, но насреща получавате прекалено много противоречащи си отговори. Затова искам да опростя процеса и да Ви предоставя информацията, от която наистина се нуждаете – ясно и без излишни увъртания.

Това е и концепцията, върху която бе създаден Fitbg.net. В сайта ще намерите отговорите на всички Ваши въпроси по теми, свързани с фитнеса, храненето и здравословния начин на живот. Искате да разберете как наистина да се отървете от мазнините? Кои са доказано най-ефективните тренировъчни методи? Как да се храните здравословно, без да давате половината си заплата за храна? Това е само част от тоновете полезна информация и практически съвети на Ваше разположение. А ако все пак не намерите отговора на някой Ваш въпрос, не се страхувайте да попитате.

Моята промяна

Мечтата ми като дете беше магически да трансформирам едрото си телосложение в силно, стройно и атлетично тяло. Отне ми доста време да осъзная, че това няма да се случи, ако прекарвам целия си ден пред компютъра и на дивана. Изглеждах зле, а се чувствах дори още по-лошо. Беше крайно време да предприема действия – на 14 години тежах почти 100 килограма при ръст 160 сантиметра и се намирах в преддиабетно състояние. Осъзнах по трудния начин, че в съвременното ни общество не е лесно да си тийнейджър с наднормено тегло. Изпълних се с мотивация да променя хранителните си навици и да превърна спорта в начин на живот.Започнах да тренирам със собствено тегло, а в края на осми клас започнах и фитнес тренировки.

Но няма да ви заблуждавам. Промяната не дойде изведнъж. Диетите и гладуването в началото дадоха резултати, но не след дълго прогресът ми спря. Всеки път след края на поредната диета връщах голяма част от килограмите. В продължение на две дълги години опитвах всевъзможни подходи, вслушвах се в мнението на всевъзможни специалисти и фитнес ентусиасти, но така и не постигах оптимални резултати. Въпреки че бях успял да отслабна с 25 килограма, изглеждах ужасно. Бях останал кожа и кости, без грам мускули. Преди да изгоря мазнините си, бях унищожил мускулната си маса.

Тогава се осъзнах и спрях да слушам, който и да е. Имах вътрешното усещане, че нещо съществено ми убягва – нямаше как това да е правилният подход към горенето на мазнини. Знаех, че съм близо до целта, но все още не разполагах с правилната информация. Много от диетите и тренировките, които намирах в интернет, обещаваха мигновени резултати, но истината е, че те не бяха съобразени с моя тип тяло, метаболизъм и индивидуални характеристики.

През следващите няколко години започнах усилено да чета научна литература и да сравнявам различни гледни точки относно начините на трениране, хранене и трансформация на тялото. Говорих с натурални бодибилдъри, фитнес модели и нутриционисти, експериментирах с няколко различни фитнес програми и хранителни режими.

Резултатите не закъсняха. След като поправих грешките в тренировките и хранителния си режим, успях да превърна тялото си в това, което е сега. Осъзнах, че това е мисията, с която съм се появил на този свят, и бързо започнах да изграждам качествени хранителни режими и тренировъчни програми за себе си.

Професионалната ми кариера

Започнах работа като модел, но много бързо разбрах, че това не е моето призвание и прекратих. В последствие записах и завърших Културизъм и фитнес културизъм в треньорския факултет на НСА. Там научих много за устройството и функционирането на човешкото тяло и за правилния начин на хранене.

Но това не ми беше достатъчно. Целта ми е непрекъснато да се усъвършенствам и да предоставям на клиентите си последните открития и подходи в областта на фитнеса и спортното хранене. Непрекъснато чета чуждестранна литература, запознавам се с нови и различни гледни точки, което ме мотивира да съм иновативен в работата си. Прекарвам безброй часове, работейки с хора от различни възрасти и с различно ниво на двигателна култура. През годините успях да създам разнообразни фитнес програми, съобразени с индивидуалните характеристики на всеки клиент. В добавка към това персоналният ми блог Fitbg.net в момента привлича над 150 хиляди посетителя на месец от над 170 страни по света.

Тук съм, за да Ви помогна

От позицията, в която се намирам в момента, осъзнавам, че моята трансформация е била един мъчителен процес на проба и грешка. Имах волята и желанието, необходими, за да успея, но нямах правилната информация за това как да се храня и тренирам. По време на практиката ми като индивидуален фитнес треньор имах честта да работя със стотици хора и това, което ми направи най-силно впечатление е, че повечето от тях имат не просто проблем с теглото, а най-вече проблем с мотивацията и начина на мислене. Голяма част от нас вътрешно не вярват, че е възможно да отслабнем.

Не мисля, че е необходимо да минавате през всичко, което трябваше да премина и аз, за да откриете правилния път към Вашето здраве. Затова и създадох Fitbg.net – защото искам да помагам на хората. Независимо дали искате да си възвърнете тялото от младините или никога не сте били атлетични, съм убеден, че заедно можем да постигнем невероятни резултати. Всичко това е постижимо, ако оставите тялото Ви да работи за Вас.

Искрено се надявам, че информацията, която споделям в моя блог ще Ви е от полза. Убеден съм, че няма да останете разочаровани.

 

 

 

 

 

Споделяне

Коментари