Историята на Мери: След години гладуване и лишения най-после открих правилния подход!

Историята на Мери: След години гладуване и лишения най-после открих правилния подход!
Историята на Мери: След години гладуване и лишения най-после открих правилния подход!

Споделяне

1: Разкажи малко повече за себе си...

Казвам се Мери Казасян, живея в Пловдив и скоро ставам на 29 г. Винаги съм била дебеличко дете, нищо че мечтаех да стана балерина. След като завърших, училище животът ми се стече така, че на 20г. започнах работа в съдебната система. Както се досещаш, започнах да водя адски застоял начин на живот, цял ден на бюрото, всеки ден дюнери и пици и общо взето живеех ден за ден. Неусетно до 2009г. бях достигнала 98кг. и изведнъж сякаш се събудих. Не се чувствах комфортно в тялото си, естествено. Дадох си сметка, че в наши дни външният вид е важен, няма как да впечатлиш околните само с интелект и възпитание, а не беше за подценяване и рискът за здравето ми.

И така през 2009 г. започнах своята лична битка с килограмите. Спазвала съм токова много диети, най-различни, не мога да ги изброя дори. Всички по-известни диети, за които ще се сетиш, съм ги пробвала. За 2-3 месеца на протеиновата диета на Пиер Дюкян свалих около 13кг. Стигнах до 84-85кг. и оттам нататък стана по-трудно.

Минах естествено и през 90-дневната диета, свалих няколко килограма, после ги качих обратно и така. Много режими смених и то винаги драстични, с много гладуване, с много ограничения и почти никакъв резултат. Започнах да тренирам преди около 3г. с един приятел, той ми даваше наставления и свалих още няколко килограма, но не успях да ги задържа и пак се върнах на познатите ми 85 кг.

2: Как реши да се свържеш с мен и защо?

Трансформация на Мери КеворкянСлед толкова години гладуване и спорт без резултат започнах да се чувствам безсилна и се натъкнах на няколко твои публикации, харесах страницата във Фейсбук и постоянно ми излизаха някакви интересни статии за храненето, за тренировките и ме впечатли.

Започнах да следя с интерес всичко на страницата ти, четох коментари, проучих въпроса!

Общувала съм с много инструктори по фитнесите в Пловдив и всички ми говореха едни и същи неща, предлагаха ми едни и същи хранителни режими, които не ми допадаха, защото си давах сметка, че трябва хранителният режим да е съобразен само и единствено с мен, а не "по принцип".

Исках да намеря балансиран режим на хранене, който да е подходящ за мен и да тренирам много. И така стигнах до извода, че ти си моят човек.

3: Как тренировките и правилното хранене промениха живота ти?

Хранителният режим и тренировките промениха живота ми, научиха ме на дисциплина, да бъда стриктна, което по принцип не ми е сила. Аз владея хаоса във всяко отношение, но когато става въпрос за храна и тренировки вече съм желязна, благодарение на теб.

Беше ми адски трудно да изчислявам грамажи и часове, в които да се храня, да си подредя дните така, че да вместя храната и тренировките по твоят начин, но успях и мисля, че ефектът е налице. Ти и твоята работа ми доказаха за пореден път, че трудът се възнаграждава.

4: Кое беше най-голямото предизвикателство по пътя към успеха и как го преодоля?

Най-голямото предизвикателство за мен беше кардиото сутрин на гладно, не мога да го отрека. За мен да стана в 6 часа сутринта, за да ида да тичам, винаги е било кошмар, дори мога да кажа абсурд. Но ето че и на това се научих!

5: Какви бяха очакванията ти за моята работа и успях ли да ги покрия?

Резултатът от общата ни работа напълно отговаря на моите очаквания. Не си бях поставила някакви извънземни цели и затова съм доволна от постигнатото. Знам, че не съм постигнала съвършенство, но не съм се отказала да продължа да работя в тази насока. Ти дори надмина очакванията ми.

С нетърпение чаках да ми пратиш режима и тренировъчната програма и когато ги отворих останах изумена. Наистина много професионално отношение, за което те поздравявам!

6: Какъв съвет би дал на всички, които все още нямат куража да направят необходимите промени в живота си?

На всички, които нямат куража да променят живота си, мога да им кажа да бъдат по-смели и упорити. Научих се от личен опит, че в живота няма невъзможни неща!

Тази година сбъднах най-голямата си мечта, положих адски много усилия и най-накрая успях. След няколко неуспешни опита ме приеха да уча Право в Пловдивски университет, а междувременно завършвам Икономика, подложих се на невъзможното, но успях!

Когато човек има желание, няма нищо невъзможно. А и още нещо полезно: Ако сте решили да се променяте, правете го единствено и само за себе си, защото ако някой не Ви харесва (обича) дебелички, няма да Ви обикне и слабички. Никой друг освен Вас не заслужава да се борите за промените и за резултатите!

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари