Мотивационна история: Как отслабнах с 30 кг, благодарение на Страхил Иванов!

Мотивационна история: Как отслабнах с 30 кг, благодарение на Страхил Иванов!
Мотивационна история: Как отслабнах с 30 кг, благодарение на Страхил Иванов!

Споделяне

Разкажи малко повече за себе си.

Не мисля, че е важно да ви кажа как се казвам и от къде съм. По-важно е да ви разкажа какво съм преживяла, защото много хора могат да се разпознаят в моята история. Аз съм човек, който страдаше от подигравките на хората заради наднорменото си тегло. Аз съм човек, който е правил хиляди диети с надежда да отслабне и страдаше след всеки провал, обвинявайки се, че не съм била достатъчно упорита.

От дете съм с наднормено тегло. Първата ми диета беше наложена от майка ми, когато бях на около 12 години. "Ако искаш да отслабнеш, няма да ядеш". Диетата се състоеше от литър и половина билков чай и 5-6 ябълки на ден. Да, отслабнах за 10 дни, но си върнах килограмите след известно време, че и с лихви. И оттогава се започна така добре познатия на всички с подобни проблеми "йо-йо" ефект.

Последваха дълги години на изтезания с какви ли не диети и спорт, временно отслабване и задължително покачване. Докато в един момент просто ми стана ясно, че докато не попадна на специалист, който да ми помогне, нищо няма да се промени. И изгубих надежда, защото такъв специалист така и не намерих.

Трансформация

Как реши да се свържеш с мен и защо?

Един ден попаднах на Страхил във фейсбук, една приятелка беше харесала негова статия "преди и след", точно като тази, и се зачетох.

"Харесах" страницата му и започнах да чета всичките му статии и реших, че има доста логика в това, което казва. Не след дълго се свързах с него и за да бъда честна си знаех, че или ще ми помогне или това ще е краят за мен и ще бъда обречена да страдам цял живот от теглото си.

Как тренировките и правилното хранене промениха живота ти?

Тренировките и хранителния режим бяха изцяло съобразени с това, което обичам и "спортното" ми минало. Спомням си много добре първия ден. Първите ми хранения бяха вкусни и засищащи, свърших работа и се заех със спорта. След тренировката бях уморена и много гладна. Направих си вечерята, седнах на масата и се разплаках. Умирах от глад и бях сигурна, че вечерята няма да ме засити, ще си легна гладна, няма да издържа и 3 дни и кошмара "йо-йо" пак ще се върне. Успокоих се, изядох си порцията и с учудване установих, че не бях гладна. От този момент нататък всичко тръгна по вода: нито глад, нито изтощителни тренировки. Резултатите ме сразиха! Как е възможно да не си гладен, а да отслабваш и да си в отлична форма?!?!

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

Дадох си сметка колко лошо се храним по принцип и колко е лош заседналият живот. За мен вече беше ясно, че никога повече няма да се върна към стария си начин на живот. Хареса ми да спортувам и да се храня правилно и тялото ми се отблагодари. Дори мъжа ми покрай мен се вдъхнови (без да има проблеми с килограмите) и промени също хранителните си навици.

Кое беше най-голямото предизвикателство по пътя към успеха и как го преодоля?

Най-трудно ми беше да се мотивирам да спортувам след работа (най-удобния за мен момент за тренировки, сутрин беше сложно през седмицата). Когато си скапан от работа, вън е горещо и тялото ти крещи "размажи се на канапето и си пусни телевизия"! И когато колегите те канят на чашка след работа, а ти излизаш с някакво тъпо извинение (на никой не бях казала какво правя от страх да не се проваля), за да отидеш да спортуваш. Да, не беше лесно, но когато виждах как всеки ден "се топя" си казвах:

"Не! Отивам да спортувам! Искам прогрес!".

Мотивацията ми беше толкова силна и толкова исках промяната, че никой и нищо не можеше да ме спре. Дори когато по-късно вече се знаеше, че тренирам и спазвам хранителен режим, защото резултатите вече бяха на лице и не можех да ги скрия, все ме подтикваха: "Хайде де, нищо няма да ти стане, ако си вземеш парче от това или онова". Бях желязна и доволна от себе си!

Какви бяха очакванията ти за моята работа и успях ли да ги покрия?

Честно да си призная, не очаквах, че ще отслабна толкова. Надявах се, молех се за някакви резултати с траен ефект, но изобщо не очаквах тялото ми да се промени толкова. Умът ми също. Промених се "вътре в себе си", това не очаквах да се случи. Страхил промени живота ми и ще съм му безкрайно благодарна за това!

Какъв съвет би дал на всички, които все още нямат куража да направят необходимите промени в живота си?

Аз съм притеснителен човек и не желаех да правя тази статия. Затова предпочитам анонимния вариант. Не я направих, за да се похваля, а за да се отблагодаря на Страхил, защото заслужава да види резултатите от своята работа, но най-вече да мотивирам други хора, които си мислят, че са обречени цял живот да страдат заради теглото си.

Знам, че ще си намерите хиляди извинения: работа, семейство, деца, липса на време, умора... И аз оттам съм минала :). Повярвайте ми, всичко е въпрос на пренареждане на приоритети и на мотивация!

Други пък ще кажат, че нямат финансовата възможност. Разбирам, но приемете го като инвестиция за здравето си, защото по-късно тези пари ще ги давате в пъти повече за лекарства, така че замислете се!

Най-важното: Страхил ви дава "инструментите", но работата си е ваша и никой няма да я свърши на ваше място! Успехът ви зависи най-вече до каква степен искате промяната!

За злите езици, които ще кажат, че това не е същото момиче, че е лъжа и т.н. ще кажа само едно: вярвайте, ако искате, аз повярвах в себе си и продължавам! На 35 години съм, тежах 100 кг, когато започнах работата си със Страхил, в момента тежа 70 кг. Продължавам със спорта и здравословното хранене и може би след време ще напиша още една статия с нови резултати, за да мотивираме повече хора със Страхил!

Страхил Иванов - Комплексна програма

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари