Моята трансформираща история – Моите падения и възходи...

Моята трансформираща история – Моите падения и възходи...
Моята трансформираща история – Моите падения и възходи...

Споделяне

Щом пиша това, най-вероятно съм постигнал това, което искам и съм готов да ви открия всичко. Не го правя за себе си, а го правя за всички вас, които сте имали или имате моя проблем и не виждате решение, а се намирате в порочен кръг и депресия.

Страхил - промяна преди и след

Можех да оставя просто тези две снимки и да ви покажа една наистина хубава трансформация – една мечта, която е реалност.

Но как стигнах до тук? Какво все още не знаете и как успях да се справя с депресията? Прочетете статията докрай, за да разберете…

Началото

Повечето от вас ме виждат като успял треньор и добре изглеждаш човек. Но както знаете, моята история започва като едно пълно дете с много мечти и желания да се промени. Но какво наистина ми коства и как победих себе си след пропадането ми в пропастта?

Страхил Иванов в началото

Тук съм на 14 години и бях доста едричък – около 100 кг. Това доведе до доста проблеми през онова време. Вече имах инсулинова резистентност, преддиабетно състояние и най-големия кошмар на всички – разтегната кожа – която повечето от вас се чудят къде отива и какво се случва с нея.

При някои хора кожата успява да се прибере поради добрата структура и еластичност. При тях не остава и следа от свалените килограми. При други хора това не се получава. Аз бях точно един от тези случаи – кожата при мен не помръдна.

След редица диети и тренировки успях да сваля голяма част от теглото си. Но тъй като все още правех нещата много грешно, голяма част от свалените килограми не бяха мазнини, а мускулна маса. Рязкото отслабване от своя страна доведе до по-голямо увисване на кожата.

Ефектът се виждаше и той беше ужасен. Кожата на корема ми беше още по-отпусната и наистина не знаех какво да правя. Бях съкрушен, че това нещо не се маха и наистина търсих начини за решение на проблема.

Започнах да се обучавам повече и да си правя по-добри и по-добри хранителни режими и тренировъчни програми, за да мога да възстановя мускулната маса, която бях изгубил и да надградя още, опитвайки се да изглеждам по-добре.

Повторната промяна на Страхил Иванов

Нещата наистина започнаха да се случват. На снимката вляво бях станал 69 кг и за малко повече от година бях постигнал доста по-добра форма, която мислих, че ще ме изкара от депресията, в която се намирах. На снимката вдясно вече бях 75 кг с доста добра визия.

Повечето от вас ще си кажат: „Браво, супер. Изглеждаш много добре!“ и т.н. Но дали това беше пълната истина…?

Кожата си остана – дори и на тези килограми. Не се бе разпънала достатъчно, за да имам стегнат и плосък корем. Това не се вижда хубаво на снимката, защото бях станал „експерт“ в това да прикривам недостатъка, който ме влудяваше и който вътрешно ме убиваше. Всичко беше просто една снимка.

Всеки ден в огледалото виждах това, което беше ужасно за мен и търсех ново решение. Исках просто да изглеждам добре, исках просто да се чувствам добре в кожата си. Трябваше да има начин, трябваше да има решение!

Тогава реших да покача още теглото си с цел мускулатурата на гърдите и гърба да разтеглят кожата на корема и да ми помогнат да постигна добър външен вид. Да мога да отида на басейн или море с приятели, да се чувствам добре в кожата си.

Това трябваше да бъде начина. Не може да е друго. Просто бърках там. Трябваше да кача още мускулна маса…

Дали успях? Дали това беше решението? Една разтегната кожа и толкова проблеми. На снимката по-долу бях достигнал 85 кг – с около 10 кг повече маса за близо година.

Върхова форма - 85 кг

Чувствах се добре, изглеждах още по-добре. Видимо бях щастлив, видимо бях удовлетворен, но дали наистина беше така? Дали бях постигнал желания резултат?

Тук вече работих с много хора, бях набрал голяма популярност и наистина това беше важно за мен. Трябваше да изглеждам добре, трябваше да се вписвам в картинката на фитнеса, в картинката на всички останали.

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

Няма да ви лъжа, беше ми много трудно

Проблема с кожата ми остана, нямаше и следа от решаването му. Имах обем, прикривах се все по-добре и продължавах да живея с мечтата си да имам прибран и стегнат корем. Колкото и тъпо да звучи, просто го исках… Исках да бъда като другите и да се чувствам добре. Толкова много ли исках???

Отвсякъде ми излизаха хора с перфектни тела, снимки, които ме депресираха и ми показваха какъв не съм. Не бях перфектен и трябваше да променя това. Трябваше да се справя с този проблем, но дали успях?

Тогава беше и времето, когато стартирах линията си добавки със стевия и първата си книга „Мотивирай себе си“. Бях мотиватор за много хора, а аз бях съкрушен. Какво се случи, какво ми стана? Бях изпаднал в толкова голяма депресия и просто не виждах решение. Не виждах начин да постигна мечтата си.

Имаше период от около 6 месеца, в който спрях тренировките и спрях да пазя режим. Този момент за мен беше много труден, изглеждах ужасно и намирах утеха в работата си и това да помагам на други хора да постигат мечтите си.

Но аз не можех да постигна моята… Достигнах 96 кг. При мен мечтата вече беше мит, не беше реална. Бях се отпуснал толкова много, че не можах да се позная. Приятелите ми не можеха да ме познаят. Бях рухнал…

Падението - 96 кг

Една сутрин си казах, че не мога да продължавам така и трябва да намеря решение за този проблем или поне да се науча да живея с него. Тогава за пръв път помислих за операция и просто да махна тази излишна кожа, която в продължение на 10-12 години ме убиваше и съсипваше самочувствието ми.

Дали го направих? Научете докрая…

Тогава се мотивирах и знаех, че за да стане, трябва да махна килограмите, които качих, и просто да отида да ми махнат кожата. Звучеше толкова лесно.

През този период имах много притеснения и наистина се чудех дали си заслужава. Имаше ли смисъл? Това щеше ли да ми помогне? Щеше ли да ме накара да се чувствам по-добър човек? По-добър треньор? Какво щяха да си помислят хората?

Трябваше да сваля тези килограми. Трябваше да се подготвя за тази операция, защото това беше последният ми шанс да постигна мечтата си.

Записах си час за операция в Пловдив при д-р Желев. Тук е моментът да благодаря на него и на целия му екип – едни наистина големи професионалисти и хора.

Преди операцията вече бях свалил близо 16-17 кг и бях 79 кг. На снимката се вижда кожата без да я опъвам:

Преди операцията

Точно това ме убиваше. Голяма част от вас ще ми кажат: "Просто е трябвало да изчистиш още". Повярвайте ми, правил съм го. Вече бях направил всичко възможно… Това беше последната ми надежда.

Когато отидох на консултацията, лекарят ме видя и каза: "Страхиле, наистина имаш много гадна кожа, това нещо трябва да го махнем!"

Бях в еуфория, защото решение в крайна сметка се намери. Попитах лекаря: "След операцията вече ще съм със стегнат корем, нали?". Той ми каза: "Твоята кожа е с много лоша структура и има шанс пак да се отпусне, независимо от премахването".

Бях в лек шок, но все пак реших да действам. Запазих си час за операция на 13-ти октомври. Имах 3 месеца до операцията и наистина ставах и лягах с този проблем и с това решение. Бях мотивиран повече от всякога и за тези 3 месеца успях да доизчистя още колкото можех, за да се подготвя по най-добрия начин за операцията!

Преди да продължите, прочетете това!

Тук искам да кажа, че не насърчавам никого да прави това, което съм направил аз. Има много случаи на свалени килограми, при които кожата успява да се възстанови. Това много зависи от типа кожа – нейната структура и еластичност.

Ако четете това и имате наднормено тегло, това не означава, че ще трябва да се оперирате. Пак казвам, всеки човек е индивидуален и може да не се наложи.

Задължително е преди да вземете такова решение, да сте изградили достатъчно мускулна маса, за да изглежда после тялото ви добре. Преди да преминете към тази стъпка, изгорете максимално повече подкожни мазнини, за да запазите резултата.

Няма никакъв смисъл от операция, ако все още сте с наднормено тегло, защото след като махнете излишната кожа, тя пак ще увисне, когато стопите другите килограми.

Казвам го, защото съм виждал много хора, които си правят операции, когато все още имат да свалят 15-20 кг. От това няма смисъл, просто си давате парите на вятъра. Според мен моментът за такъв тип процедура е едва след като опознаете тялото си и опитате другите варианти, които опитах и аз.

Опитайте първо да се изчистите максимално и има шанс кожата да се стегне (ако не е много). Ако не стане, опитайте да качите чиста мускулна маса, която също ще помогне за прибирането. Има хора, при които тези подходи действат и не е нужно да се стига до оперативна намеса.

Но никога не преминавайте директно към операция, защото просто няма смисъл. Вероятността да се провалите и да се върне старият резултат, е голяма. Първо изградете правилни хранителни навици и здрава мускулатура, за да може след като получите това, което искате, да го запазите.

Просто искам да споделя моята трансформираща история, такава каквато е. Писна ми да гледам истории, които не изглеждат реални и не ни казват нищо.

Знам, че има много от вас, които са като мен и стават и лягат с този проблем. Мислят за него, срамуват се. Това, което искам да ви кажа, е никога да не се отказвате! Не изпадайте в депресията, в която бях аз. Не оставяйте място на емоциите да завладеят живота ви и да ви сринат.

Винаги има начин, винаги има решение. Благодаря на Бог, че минах през всичко това успешно.

Въпреки това след операцията нещата не изглеждаха толкова розови. Бях подут и трябваше да дам време на тялото да се възстанови. Кожата вече я нямаше и намирах надежди за ново начало. Виждах светлина в тунела.

След операцията

Мина доста време, в което не можех да тренирам, но спазвах стриктна диета, защото не исках да проваля това, което сме направили.

Чувствах се горд и удовлетворен. Нямах търпение да вляза в залата и да постигна всичко това, което исках. Вече нямаше какво да ме спре. Вече можех да имам стегнатия и плосък корем.

След 8 месеца започнах да влизам във форма и постигнах релефа, който търсех. Днес все още усъвършенствам себе си и търся начини да подобря физиката си, но съм горд, че постигнах това, което исках толкова дълго време. Аз осъществих своята мечта, преборих себе си и не се отказах.

Хронология на трансформацията

За някои хора това може да е ненужно, суетно и т.н. Повярвайте ми, когато израснете с такъв проблем и ставате и лягате с него, вече говорим за доста повече от суета. Това нещо не ви дава сили да живеете нормално и да се справяте с всичко останало.

Заключение

Написах всичко това с една цел – да ви покажа, че нещата могат да се случат, че трябва да се борите за всичко, което искате, и да го отстоявате във времето. Не искам хората да ме познават просто със снимката „преди-след“. Аз създадох този блог и всичко това, защото искам да помогна на хората и да им покажа, че съм просто един нормален човек. Човек също като вас със своите проблеми и комплекси.

Не ме е срам от миналото ми. Точно то ме изгради и ми показа едно друго виждане. Не трябва да съдим хората за техните решения, защото не знаем през какво са минали и какво са видели. Не трябва да съдим човека само по обвивката, защото най-вероятно не знаем цялата история.

Финал

Това беше моята история, лоша или добра, тя е реалност. Вече 10 години по-късно аз успях да се преборя с моя проблем и да постигна всичко това, което искам.

Благодаря ви, че ме подкрепяте и че ме уважавате.

Искрено ваш, Страхил Иванов

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари