Писмото, което вдъхнови стотици мои клиенти да не се предават!

Писмото, което вдъхнови стотици мои клиенти да не се предават!
Писмото, което вдъхнови стотици мои клиенти да не се предават!

Споделяне

Знам колко е трудно да спазваш стриктно хранителен режим и тренировъчна програма – повярвайте ми знам…

Мисълта, че трябва да ядеш нещо, защото е "правилната храна", вместо да не се замисляш над това какво хапваш, понякога е смазваща и ограничаваща.

Сигурен съм, че когато чуете думите "режим" и "диета", в съзнанието ви изникват неприятни асоциации. Винаги забраненият плод е най-сладък!

Трудно е да гледате как всичките ви приятели похапват шоколади, пържени картофки и други вкусни неща пред лицето ви, а в същото време вие трябва да ядете яйца и зеленчуци… На всичкото отгоре вините себе си, че изобщо сте допуснали тялото ви да стигне до това състояние?

Е, имам нещо, което да ви кажа…

Няма проблем. Усилията ви НЕ СА напразни!

Усилията не са напразни

Когато се храните добре и тренирате, не само превръщате тялото си в добро място за живеене, не само се разкрасявате и ставате привлекателни за останалите, но и създавате дисциплина у себе си.

Здравословното хранене изгражда навици, дори характери, прави ви сериозни, отговорни и изпълнителни хора. Повярвайте ми, един ден тялото ви ще ви се отблагодари за всички положени усилия.

И не си мислете, че другите са по-облагодетелствани от вас, защото не са на режим. Фактът, че хората покрай вас похапват без нищо да им се лепи, е по-лош за тях, защото те продължават да тровят телата си, без да има видими външни показатели за това. Но един ден всичката тази вредна храна ще рефлектира на организма им по един или друг начин.

Всеки от нас иска още на следващата сутрин след първата тренировка да се събуди и да има перфектна коремна преса… Но това не е реалността. И повярвайте ми, ако беше, нямаше да е толкова хубаво, нито интересно! Защото времето прекарано в залата също може да бъде мотивиращо.

Продължавайте, казвам ви сериозно – ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ!

Продължавайте напред

Няма по-велико чувство от това да постигнеш целта си, да се обърнеш назад и да си кажеш: “Аз успях! Аз мога!”.

Когато видите резултата пред огледалото, ще разберете, че всичките ви усилия и тежки дни са си стрували, защото вие сте спечелили най-голямата битка – битката със самия себе си.

Каквито и думи да използвам няма да мога да ви опиша насладата, която ще изпитате на финала и тогава ще бъдете по-мотивирани от всякога – за всичко!

И тъй като този път не е лек, искам на всички тръгнали по него да кажа следното: имате едно голямо БРАВО от мен – продължавайте, борете се, вие го можете!

Щом вече сте започнали – то половината път е извървян, остава само да сте постоянни и да не се отказвате. Останалата половина от пътя е психическата нагласа, а аз ще ви помогна за нея в останалата част от статията!

А на тези, които все още не намират смелостта и мотивацията да започнат, ще кажа: Никога не е късно, всеки нов ден е ново начало, винаги има време да станете най-добрата версия на себе си.

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

Омръзнало ви е винаги да започвате наново? Тогава просто не се предавайте!

Няма да бъде лесно, ще отнеме време. Изработете си правилен режим на хранене и просто бъдете търпеливи. Сами ще се изумите от това, което тялото ви е в състояние да направи. Защото..

"Тялото ни е единственото място, на което сме длъжни да живеем до края на дните си."

А вие сте толкова силни, колкото е силен умът ви. Един ден ще постигнете желаната цел, повярвайте ми! Просто бъдете търпеливи и продължавайте да работите върху себе си. Нищо, което си струва не идва лесно.

И все пак не забравяйте, че теглото е просто цифра. Това, което е наистина важно, е как се чувствате и дали се харесвате.

На всички сред вас, които са поели по този път, искам да подаря 9 ценни съвета, които ще направят пътуването ви по-леко

1. Следете прогреса си

Измерване на процент подкожни мазнини

Не с кантар, разбира се! Ако искате да останете мотивирани, имате нужда да дадете причина на себе си, която да ви накара да продължите да тренирате и да се храните здравословно – измерванията на обиколките и % подкожни мазнини са тази искра, която ще поддържа огъня ви! Използвайте метър и измерете талията и ханша си или си правете снимки от типа "преди-след". Повярвайте ми действа адски мотивиращо!

2. Поставете конкретни цели пред себе си

Не е достатъчно просто да си кажете, че искате да изглеждате добре – трябва да го превърнете в цел и подцели. Когато постигнете една от малките си цели, това ще ви даде мотивацията да продължавате към следващите. Научете се как да си поставяте цели и го правете!

"Искам да отслабна и да повиша мускулната си маса" – това не е цел, това е желание. От друга страна, ако кажете: "Искам да сваля 10 кг мазнини и да кача 3 кг чиста мускулна маса в рамките на следващите 6 месеца" – това вече е конкретна и ясна цел, която да преследвате.

3. Четете книги и вдъхновяващи цитати

Може да ви звучи наивно, но в моментите, когато волята ви е напуснала, правилните думи могат да ви повлияят много силно. Те вдъхновяват и мотивират с огромна сила, неслучайно са най-големият коз на маркетинг специалистите.

4. Не стойте постоянно на кантара

Това напрежение убива смисъла на вашето начинание. Не се изтормозвайте и приемете, че сте започнали един нов по-добър и здравословен начин на живот. Резултатите сами ще дойдат при вас.

5. Заобиколете себе си от хора, които тренират

Тренировки с партньор

Хората около вас силно влияят на поведението и постъпките ви. Мотивацията е заразна! Животът с приятелите ви почти се слива – това може да бъде добро или зло, в зависимост от това с кого се движите.

Фитнес ентусиастите, които се движат заедно, се мотивират взаимно и взимат по-добри решения в това какво да ядат и с какви активности да се занимават. Затова намерете поне един такъв приятел и взаимно си помагайте да бъдете най-добрата версия на себе си!

6. Осигурете си 1-2 дни седмично за почивка

Някои хора започват с толкова много мотивация, че претоварват себе си твърде рано. Ако претренирате и не давате на тялото си необходимото време за почивка, няма да се възстановявате оптимално и постоянно ще чувствате слабост и непрестанна мускулна треска.

Пренавиването и прекалената мотивация са враг! Чудесно е, че сте развълнувани, но тялото ви трябва да се адаптира към стреса от тренировките. Липсата на време за възстановяване е най-големият умствен и физически изтощител. Мускулите ви растат, когато си почивате, не когато тренирате.

7. Приготвяйте храната си предварително за няколко дни напред

Мисълта да си приготвяте по 5 ястия на ден ви демотивира и отклонява от пътя към целта? Ще ви дам един изключително полезен съвет, който работи при клиентите ми с подобни проблеми – гответе храната си предварително. Това правило е огромна крачка в правилната посока.

Аз лично обичам да приготвям храната за седмицата си през уикенда, когато имам повече време. След това разпределям порциите в кутии за хранене и ги слагам в хладилника. По този начин съм спокоен, че през следващите дни ще имам лесен достъп до храна във всеки един момент.

8. Включвайте зареждащи дни

Да бъдете във форма не означава постоянно да лишавате себе си от всичко! Мисълта, че трябва да зачеркнете всяка вкусна храна, която някога сте обичали, е достатъчна да накара и най-мотивираният фитнес ентусиаст да се откаже.

Зареждащите дни действат изключително силно на психологическо ниво – много по-лесно е да се придържате към режима си, когато знаете, че скоро ще си вземете "мини почивка" от него. Успехите идват чрез баланса!

9. Задайте си въпроса "Защо искам да отслабна?"

Спомнете си защо започнахте на първо място? Каква беше искрата, която разпали желанието ви да влезете във форма? Лесно е да се отклоните от пътя, когато се чувствате зле, но не забравяйте, че щом веднъж започнете да надвивате себе си, вашият прогрес е гарантиран!

Заключение

На всички мъже и жени, момичета и момчета, които правят всичко възможно да водят здравословен начин на живот – толкова много се гордея с вас!

Вие сте истински герои и бойци, заслужавате аплодисменти за всичко, което правите!

Никога не го забравяйте и всеки един път, когато негативни мисли изплуват в съзнанието ви, си представете блаженството, което ще изпитате в края на пътя – то няма цена!

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари