Страхил Иванов: Трудно начало и щастлив край

Страхил Иванов: Трудно начало и щастлив край
Страхил Иванов: Трудно начало и щастлив край

Споделяне

Реших да ви запозная с моята лична история. Тъй като много хора смятат, че снимките, които качвам са лъжа, реших да кача повече от тях. Заедно с това ще ви разкажа повече за моето минало!

Още от малко дете, вървях по-едър от връстниците си, а по-късно в резултат от натрупан стрес, лоши гени и още много други фактори качих заветните 95 килограма на 160 см височина! Наистина е трудно да израстваш с такава визия в нашето съвременно общество.

Кога започна всичко?

Страхил Иванов - преди

Края на 8 клас започнах да се занимавам с фитнес и се опитвах да спазвам различни диети. Гладуванията, които правeх, даваха някакви резултати, но твърде краткотрайни след което преминавах в застой. Винаги щом спирах, се получаваше така любимият на всички йо-йо ефект.

Опитвах всевъзможни диети, за да постигна някакъв ефект. В продължение на 2 години и повече се борех, но без правилната информация за здравословното хранене и правилните тренировки.

Четях много, вслушвах се в различни специалисти, но всеки налагаше собственото си мнение и си мислеше, че знае универсалната тайна за отслабването. Много хора са ми давали различни съвети и различни методики, за да постигна целта си, но те не бяха съобразени спрямо моя соматотип, метаболизъм и още много фактори. Резултати имаше, но не оптималните. Никой не ми обръщаше необходимото внимание и затова допуснах една честно срещана грешка!

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

Голямата промяна

В резултат от всички експерименти, които направих върху себе си, бях станал 69 килограма на 175 см височина. Както можете да видите на снимката по-горе, изглеждах ужасно! Бях кожа и кости, без никакви мускули. Вместо мазнините, бях изгорил мускулите си...

Голямата промяна!

Хронология на промяната

Тогава се осъзнах и спрях да слушам другите. Започнах да чета всевъзможна литература и да сравнявам различни мнения на експерти. В течение на време се научих да изграждам качествени хранителни режими и правилни тренировъчни програми за себе си.

По този начин успях да възстановя мускулната маса, която бях изгубил поради грешните тренировки и грешната подредба на храната. Мотивацията ми беше голяма. Ужасно много исках да направя нещо истинско за себе си и за здравето си. Исках да се чувствам пълноценен човек. Слава на Бога , че той ми даде воля и сила, да издържа докрай и да постигна това, което съм сега.

Много хора смятат, че не съм постигнал нищо особено, тъй като не съм 100 кг чиста мускулна маса. В крайна сметка, всеки е свободен да се харесва и да се възприема както сметне за добре.

Моята работа и моят избор!

Започнах да се занимавам и като модел, но много бързо осъзнах, че това не е моето призвание и прекратих. Радвам се, че постигнах всичко толкова трудно, за да мога да непрекъснато да се усъвършенствам. По-късно завърших и треньорския факултет по "Културизъм и фитнес културизъм" в НСА.

Там научих още много за устройството и работата на човешкия организъм и правилното хранене, но това не ми беше достатъчно. От тогава и до ден днешен продължавам да чета научна литература (предимно чуждоезична) за да съм в крак с последните новости и развития в моята професионална сфера. Това ме мотивира да изпробвам нови методики с моите клиенти и да им гарантирам оптимални резултати. Така заедно постигаме много повече!

Наистина обичам работата си като треньор и консултант и не бих я сменил, за която и да е друга работа. Това ме зарежда и ме кара да се чувствам прекрасно. Всеки ден разговарям с хора, които са "на дъното", там където бях и аз! Радвам се, че мога да бъда до тях и да им покажа правилния път! Успех на всички, които започват борбата!

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари