Историята на Влади: Младият татко без свободно време, който успя да влезе във форма!

Историята на Влади: Младият татко без свободно време, който успя да влезе във форма!
Историята на Влади: Младият татко без свободно време, който успя да влезе във форма!

Споделяне

1. Разкажи малко повече за себе си:

Здравейте! Казвам се Влади Каркоров, на 27 години съм и живея във Велико Търново.

През целия си живот съм спортувал. Тренирал съм латино-американски танци, плуване, футбол, хандбал, бадминтон, баскетбол и какво ли още не.

Така през 2008 г на последното ми състезание по баскетбол получих много тежка контузия – вътрешнолакетно счупване, като до днес движенията на лявата ми ръка са ограничени. Последва 1 година рехабилитация.

През 2009 г започнах да ходя на фитнес. На моменти съм бил много сериозен, на моменти не толкова. Имал съм периоди, когато съм спазвал хранителен режим и такива, когато съм се хранил безразборно.

В този ред на мисли, винаги съм имал атлетично тяло. И така се стигна до лятото на 2016 г и моментът, в който разбрах, че съм болен от сериозно заболяване. Лежах в болница 40 дни.

В същото време се роди и моят син – Иваил. След като излязох от болницата продължих да съм на хранителен режим, заради заболяването ми, който включваше огромни количества тесто и захар.

Докторите ми казваха, че трябва да продължавам да лежа и да не се натоварвам по никакъв начин – дори не ми даваха да тичам, никакво физическо натоварване. Единствено почивка и да спазвам стриктно хранителния ми режим.

По това време синът ми беше на 1  месец и спането беше табу. Което между другото към настоящия момент не се е променило – обикновено спя около 4-5 часа на нощ.

Както сигурно се досещате, тялото ми започна да се променя. За първи  път през живота ми нямаше и помен от пресата ми. Изглеждах по-слаб, а всъщност бях качил килограми. Чувствах се физически слаб, както никога преди това…

2. Как реши да се свържеш с мен и защо?

Реших да се свържа със Страхил, защото имах нужда от помощ. Никога преди не съм бил в положение на "догонващ" относно тялото си, а бях попаднал в най-лошата форма през живота си и исках бързо да предприема действия.

В този период видях на сайта историята на Николай от САЩ, когото познавам лично още от ученическите ми години. Неговата промяна силно ме впечатли, на същия ден се свързах с него, след което проведох разговор със съпругата ми и се свързах със Страхил, за да изготви хранителен и тренировъчен режим, подходящ за моя начин на живот – млад баща, почти никакво свободно време, недостатъчно време за почивка и предишните ми контузии и болежки.

Изтегли безплатно 5 глави от Трансформирай себе си

3. Как тренировките и правилното хранене промениха живота ти?

Промяната на Влади Каркоров

След като попълних анкетите, бях много нетърпелив да получа хранителния си режим и тренировъчната ми програма. Бях силно мотивиран и горящ от желание да започна да променям живота си.

Моят ден започва в 6:00, когато ставам, и в 6:30 влизам във фитнес залата. Колкото и стряскащо да звучи, в момента, когато имам почивен ден (четвъртък), се чувствам странно. Тялото ми претърпя коренна промяна за тези 3 месеца.

Не си представям ежедневието си без тренировка. Чувствам се много по-добре, по-енергичен, по-концентриран, по-бърз и по-силен.

Въпреки че съм тренирал през целия си съзнателен живот, тренировъчната програма беше доста сериозна и 1-вата седмица имах период на адаптация към нея – след тренировка бях на крачка от колабиране. Това обаче отшумя още след 3-4 тренировки, защото явно тялото ми започна да се адаптира към натоварването и интензитета на тренировъчния режим.

Спазвах инструкциите на Страхил на 100%. Съпругата ми имаше притеснения каква ще бъде храната в режима, тъй като тя е за здравословното хранене, но дори и тя беше впечатлена от хранителния режим.

Изхвърлихме вредните храни от шкафовете и цялото семейство започнахме да се храним спрямо съветите на Страхил. След първите 2 седмици бях свалил 8 см от талията си, като в същото време бях свалил само 1 см от ръцете си (целта ми беше да изчистя мазнините, но да запазя мускулната си маса – това и стана).

Резултатите ми бяха толкова добри и впечатляващи, че след 2-рия месец започнах да се отпускам с някое допълнително хранене от време на време, но въпреки това резултатите ми ставаха все по-добри. Мисля, че просто тялото ми започна да функционира по друг начин и определено метаболизмът ми се засили.

4. Кое беше най-голямото предизвикателство за теб и как го преодоля?

Имаше много предизвикателства по пътя към промяната – ранното ставане, готвенето, хранителния режим, неразбирателството от околните (тук не визирам съпругата ми, която ме подкрепя на 100%, дори ме вкарва в правия път, когато залитам към сладоледа).

Всичко това е в главата – волята и дисциплината на човек могат да го заведат до места, за които не си е и мечтал.

5. Какви бяха очакванията ти за моята работа и успях ли да ги покрия?

Аз съм дълбоко впечатлен и респектиран от Страхил. Да започнем да работим заедно беше най-доброто решението, което съм взимал относно здравето си.

Винаги беше на разположение, когато съм имал нужда. Очакванията ми бяха надминати, мои познати в момента са твои клиенти, защото дори и те виждат резултата от съвместната ни работа.

6. Какъв съвет би дал на всички, които все още събират кураж да направят първата крачка?

Често първата крачка към нещо е най-трудна… Обаче всичко е в главата ви. Ако си търсите оправдание да не направите нещо – винаги ще намерите.

Просто трябва да решите какво искате – искате ли по-хубаво тяло, искате ли по-здравословен начин на живот, искате ли да тренирате правилно? Ако отговорът на тези въпроси е да, то Страхил е вашият човек.

Повярвайте ми, лутал съм се във фитнеса близо 9 години. Тренирал съм здраво, спазвал съм хранителни режими, ако знаех за Страхил по-рано, щях да си спестя много несполуки.

Тук е моментът да ви разкажа една история. Когато видях резултатите на моя приятел Николай, веднага написах имейл на Страхил. Обясних му за заболяването ми, за ситуацията в живота ми в момента (млад татко, крайно недостатъчно време за сън, много напрежение в ежедневието), като го попитах дали в тези условия ще постигнем резултати.

Той ми отговори (забележете!), че "ще постигнем резултати, но няма да са оптимални" и ми каза, че е "по-добре да изчакаме, когато условията се подобрят и тогава да работим заедно" и че ще се радва да ми помогне.

Това показва, че той не е поредният бизнесмен, който гледа първо да ви вземе парите, а е човек с мисия. Мисия да помага на хората да са по-здрави и да се чувстват по-добре в телата си. Доверете се на Страхил – той е професионалист, знае какво прави, отдаден е на целите си.

Страхил Иванов - Комплексна програма

Страхил Иванов

Благодаря Ви, че посетихте Fitbg.net, най-популярният български блог за фитнес и правилно хранене. Името ми е Страхил и работя като фитнес треньор и консултант по хранене. Каква е моята мисия? Да трансформирам тялото Ви и да Ви помогна да се наслаждавате на живота, който заслужавате. Чрез моя блог, статии, видео и фото материали успях да достигна до умовете на стотици хиляди българи по целия свят. Ще ми се доверите ли и Вие?

Промо продукти

Коментари